PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

01 Μαρτίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των υπόπτων για τρομοκρατία»

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των υπόπτων για τρομοκρατία»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την μείωση των πηγών εσόδων των τζιχαντιστών – βάζοντας στο στόχαστρο τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, ο ISIS μπορεί να έχει ηττηθεί στρατιωτικά σε όλα τα μέτωπα, πλην όμως, για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η τρομοκρατική δραστηριότητα των τζιχαντιστών πρέπει να διακοπεί ή να περιοριστεί τουλάχιστον η δυνατότητα χρηματοδότησης τους.

Η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη, διότι οι τρομοκράτες μεταβάλλουν συνεχώς τις μεθόδους χρηματοδότησης. Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε ότι η χρηματοδότηση των τρομοκρατών γίνεται κυρίως μέσω τραπεζών δυτικών αλλά και αραβικών χωρών, οι οποίες τις υποστηρίζουν απροκάλυπτα, καθώς επίσης και από δωρεές υποστηρικτών με μικρά ποσά, τα οποία προέρχονται από κέρδη μικρών επιχειρήσεων και έτσι παρακάμπτεται το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας όλων των χωρών, ούτως ώστε να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών. Πρέπει επίσης να ελέγχονται στις τράπεζες οι λογαριασμοί των υπόπτων καταθετών. Αυτό όμως δεν επιτρέπει την παραβίαση των δικαιωμάτων των καταθετών. Δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων.