PSS

08 Μαρτίου, 2018

Ίδρυση νέων ειδικοτήτων υγείας στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ
Βουλευτής Ν. Εύβοιας


Χαλκίδα, 7 Μαρτίου 2018

Θέμα: «Ίδρυση νέων ειδικοτήτων υγείας στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας».

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Εύβοιας κ. Γιώργου Ακριώτη, μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Μαρτίου στο Γ. Ν. Χαλκίδας συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτη Τζαφέρο και τον Διευθυντή του ΙΕΚ Χαλκίδας κ. Θανάση Καλαιτζόγλου με αποκλειστικό αντικείμενο την ίδρυση νέων τμημάτων Δημόσιου ΙΕΚ τομέα Υγείας στη Χαλκίδα.
Συγκεκριμένα προτάθηκε η δυνατότητα ίδρυσης τμήματος ΙΕΚ ΕΚΑΒ ειδικότητας «Διασώστης–Πλήρωμα Ασθενοφόρου» που σημειωτέoν θα είναι το πρώτο σε επαρχιακή πόλη εκτός Αθήνας & Θεσσαλονίκης καθώς και ειδικότητας «Βοηθού Νοσηλευτικής Ογκολογικών παθήσεων». Οι 3 πλευρές συμφώνησαν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή.
Όπως τόνισε ο κ. Ακριώτης «η εύρυθμη λειτουργία του τοπικού ΕΚΑΒ και η ουσιαστική βοήθεια από το Νοσοκομείο Χαλκίδας και τις άλλες υγειονομικές δομές θα δώσουν τη δυνατότητα στην καλή λειτουργία των τμημάτων αυτών, των οποίων οι απόφοιτοι θα εξυπηρετήσουν τις αντίστοιχες ανάγκες του συστήματος υγείας και σε τοπικό επίπεδο (ΕΚΑΒ – Παθολογικό Ογκολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Χαλκίδας).