PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

01 Μαρτίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η παραγωγή των παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών πρέπει να προστατεύεται»

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η παραγωγή των παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών πρέπει να προστατεύεται»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τον ορισμό, παρουσίαση και επισήμανση των αλκοολούχων ποτών και προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων για τα αλκοολούχα ποτά.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε η πρόταση κανονισμού για τα αλκοολούχα ποτά παρουσιάζει κάποιες ατέλειες. Κατ’ αρχάς, δεν ανταποκρίνεται στις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας και δεν λαμβάνει υπόψη ότι, λόγω της φύσεως των αλκοολούχων ποτών, πρέπει να προστατεύονται οι γεωγραφικές ενδείξεις των προϊόντων αυτών.

 Σε περίπτωση κατά την οποία τεθεί θέμα άρσης αυτής της προστασίας, πρέπει να αποτελέσει αυτό πρωτοβουλία του κράτους μέλους και όχι της Επιτροπής. Επίσης η εμφιάλωση και η συσκευασία των αλκοολούχων ποτών πρέπει να γίνεται εντός της οικείας γεωγραφικής περιοχής για να προστατεύονται η ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος αυτά να νοθευτούν και να μην προστατεύεται ο καταναλωτής.

Τέλος, στην Ελλάδα η παραγωγή των παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών, όπως είναι το ούζο, η τσικουδιά και το τσίπουρο, πρέπει να προστατεύεται διότι οι παραγωγοί αυτών των προϊόντων έχουν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και, εάν αρθεί αυτή η προστασία, θα υποστούν οικονομική καταστροφή.