PSS

01 Μαρτίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από την ΕΕ;»

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από την ΕΕ;»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου 2018.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκανε ένα ακόμη απαράδεκτο λάθος. Πρότεινε δηλαδή να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τη χώρα αυτή.

Οι αρχηγοί των κρατών, προφανώς είτε αδιαφορούν, είτε δεν ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν με τρόπο αποφασιστικό αυτόν τον διεθνή ταραξία, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ειρήνη στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Τι επιπλέον έπρεπε να κάνει η Τουρκία ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Να συλλάβει το ιταλικών συμφερόντων ερευνητικό πλοίο και να ζητήσει μετά λύτρα - ευρωπαϊκά κονδύλια - για να το απελευθερώσει; Έπρεπε να επιτεθεί για να καταλάβει και το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου ή έπρεπε να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα στο Αιγαίο;

Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέχεται την Τουρκία και δεν της κλείνει την πόρτα της εισόδου, τόσο αυτή υπερεκτιμά τις δυνάμεις της και δημιουργεί προβλήματα αποθρασυνόμενη.