PSS

01 Μαρτίου, 2018

΄΄Βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα΄΄

΄΄Βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα΄΄
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, με πρωτοβουλία των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγγελικής Φρατζεσκίδου και Νεκταρίου Καντανολέοντα και του ΚΕΣΥΠ Χαλκίδας, Αικατερίνης Ράζου και Κάτιας Αλιακίζογλου σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργάνωσαν διήμερο βιωματικό σεμινάριο που το παρακολούθησαν 40 περίπου εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και είχε θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τον τίτλο΄΄ Κι αν ήσουν εσύ;΄΄
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30-20.00 & το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 9.30-17.30 στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
Επιμορφώτριες / Εμψυχώτριες ήταν η κα Τζωρτζίνα Κακουδάκη Σκηνοθέτιδα- θεατροπαιδαγωγός και η κα Σόνια Μολογούση θεατροπαιδαγωγός.
Το σεμινάριο στόχευσε: α) Στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα.
β) Στην εξοικείωση με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία.
γ) Στην παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού διαφόρων φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
δ) Στην ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές και γενικότερες δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων.
Το σεμινάριο ήταν βιωματικό, είχε τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου, περιλάμβανε ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες.