PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

26 Φεβρουαρίου, 2018

Μετά την καθιέρωση της ελεύθερης πρόσβασης στις δομές του ΕΣΥ............

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Υγείας

Με σταθερά βήματα και παρεμβάσεις, αλλάζουμε τον Υγειονομικό χάρτη στην Εύβοια, στα πλαίσια του γενικού σχεδίου για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην χώρα μας.

Μετά την καθιέρωση της ελεύθερης πρόσβασης στις δομές του ΕΣΥ, για όλους τους κατοίκους της Ελλάδας με την απλή επίδειξη του ΑΜΚΑ, την κατάργηση του 5ευρου για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία, την διαγραφή από την Εφορία των νοσηλίων που είχε «φορτώσει» η προηγούμενη Κυβέρνηση, την κατάργηση του 1ευρώ σε κάθε συνταγή, την ενίσχυση με προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό, όλων των δομών του ΕΣΥ και των Αγροτικών Ιατρείων, γίνεται και η ενίσχυση στο ΕΚΑΒ και τα περιφερειακά Νοσοκομεία.

Για το ΕΚΑΒ στην Εύβοια: από το 2004 είχε να αγοραστεί Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο γερασμένος στόλος είχε πολλά προβλήματα που είχαν να κάνουν με την συντήρησή του (έλλειψη ανταλλακτικών και ελαστικών, χρέη στα συνεργεία κλπ.), με αποτέλεσμα να υπάρχουν 10 οχήματα σε λειτουργία το 2015, για να καλύψουν τις ανάγκες μεταφοράς ασθενών και διακομιδών στο νομό, που έχοντας τα ιδιαίτερα γεωγραφικά του προβλήματα, που ήταν αδύνατον. Υπήρχαν μόνο 3 επιχειρησιακά σημεία και κατακερματισμένο σύστημα ειδοποίησης.

Σήμερα, με το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ειδοποίησης (166), μετά και τις αναγκαίες επισκευές των παλιών και την προμήθεια 4 καινούργιων (δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου) ο στόλος του ΕΚΑΒ αριθμεί σήμερα 18 ασθενοφόρα σε 6 επιχειρησιακά σημεία (Ιστιαία –Χαλκίδα – Μαντούδι – Κύμη – Κάρυστο – Αλιβέρι) με προσωπικό σε 24ωρη βάρδια. Το προσωπικό ενισχύθηκε με διασώστες (από 50 σε 64) και επίκεινται και νέες προσχωρήσεις.
Οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο προσωπικό και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, που πολλές φορές με αυταπάρνηση, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η καθυστέρηση της λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, που θα λύσει πολλά από τα προβλήματα στο πεδίο της Υγείας. Είναι γνωστό στους πάντες, ότι το υπάρχον Νοσοκομείο (που λειτουργεί από την 10ετία του 60) που η Χαλκίδα είχε 50 χιλιάδες κατοίκους, είναι πια παρωχημένο! Ας αναλάβουν την ευθύνη ο Δήμος της Χαλκίδας και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος, να επισπεύσει τα έργα (δρόμο πρόσβασης και αποχέτευση) , που είναι υπεύθυνος, ώστε να δώσει την δυνατότητα τις λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου Νοσοκομείου Χαλκίδας, για το κοινωνικό καλό.

Για το Νοσοκομείο Καρύστου: Πραγματοποιήθηκε το αποφασιστικό βήμα για την ίδρυση και λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στην Κάρυστο. Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, που αποτελεί επιτελικό όργανο του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε την δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου. Με αυτήν την απόφαση το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει την δέσμευση για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, την στελέχωση της Μονάδας με το αναγκαίο προσωπικό και την υλοποίηση τελικά, μέσα στους επόμενους μήνες, ενός χρόνιου αιτήματος των νεφροπαθών της Καρυστίας και των οικογενειών τους, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Χαλκίδα 25 Φεβρουαρίου 2018
Από το Γραφείο Τύπου