PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

13 Φεβρουαρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Σκόπια και Αλβανία έχουν αλυτρωτικές βλέψεις κατά της Ελλάδας


Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Σκόπια και Αλβανία έχουν αλυτρωτικές βλέψεις κατά της Ελλάδας
http://georgiosepitideios.gr 
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την απόφαση που εγκρίθηκε σχετικά με τη στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ - Δυτικά Βαλκάνια.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, ένα από τα βασικά σφάλματα της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και πολλά χρόνια, είναι η ταύτισή της με την πολιτική των ΗΠΑ. Αυτό την ωθεί να λαμβάνει πολλές φορές αποφάσεις εναντίον των συμφερόντων της. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτική αυτή εγκυμονεί κινδύνους διότι, με εξαίρεση τη Σερβία η οποία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, οι άλλες χώρες απέχουν πολύ από το να πληρούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.
Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες επείγονται να εντάξουν γρήγορα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ούτως ώστε να αποφύγουν πιθανή επέμβαση της Ρωσίας, και πιέζουν τους πάντες προς αυτή την κατεύθυνση. Στα Σκόπια όμως επικρατεί αστάθεια και υφίστανται αλυτρωτικές βλέψεις κατά της Ελλάδας. Το δε Κοσσυφοπέδιο είναι η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης και η Αλβανία, η οποία ελέγχεται από την Τουρκία, υποθάλπει επεκτατικές βλέψεις μιας μειοψηφίας της χώρας εναντίον της Ελλάδας. Εάν σε αυτά τα ζητήματα προστεθούν και τα προβλήματα των λαθρομεταναστών και τα εσωτερικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται σημαντικός. Γι’ αυτό πρέπει η επέκταση της Ευρώπης προς τα Δυτικά Βαλκάνια να μην γίνει βεβιασμένα.


https://www.youtube.com/watch?v=xPbsl16ZAAQ