PSS

07 Φεβρουαρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Χειραγώγηση επιστημονικής έρευνας από πολυεθνικές εταιρείες

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: 
Χειραγώγηση επιστημονικής έρευνας από πολυεθνικές εταιρείες
http://georgiosepitideios.gr 
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την χειραγώγηση επιστημονικής έρευνας από πολυεθνικές εταιρείες στον απόηχο των δοκιμών εκπομπών σε πιθήκους και ανθρώπους από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, αποτελούν μία θλιβερή ανάμνηση από το παρελθόν τα εγκλήματα στο όνομα της επιστήμης. Όταν, όμως, τα εγκλήματα αυτά διαπράττονται με στόχο το οικονομικό όφελος, τότε γίνονται ειδεχθή και πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά.

Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι μία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε πειράματα σε ανθρώπους και μία αντίστοιχη αμερικανική σε πιθήκους για να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις που έχει η εισπνοή καυσίμων αυτοκινήτων στην υγεία των ανθρώπων. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και ανήθικη πράξη η οποία παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχει κανένα νόημα, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του αζώτου που βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου.

Πρέπει λοιπόν τα κράτη να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτως ώστε να θεσπιστεί κατάλληλη νομοθεσία και να προβλεφθούν κυρώσεις για τις εν λόγω βιομηχανίες. Διερωτώμαι, όμως: είναι δυνατόν αυτό να γίνει όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στενή συνεργασία με ευρωπαίους πολιτικούς;