PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

03 Φεβρουαρίου, 2018

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας Γ. Ακριώτη για την Εκδήλωση για τη Μαθητεία στα ΕΠΑΛ

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας Γ. Ακριώτη για την Εκδήλωση για τη Μαθητεία στα ΕΠΑΛ
Η Υλοποίηση του θεσμού του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερο από 3.000 απόφοιτους Επαγγελματικών Λυκείων να παρακολουθήσουν τα πρόγραμμα μαθητείας της ειδικότητάς τους σε φορείς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και να έχουν μια εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας
Το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας έχει διάρκεια εννιά μηνών και συνδυάζει 7ωρο εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ. ή/και Εργαστηριακό Κέντρο (μία φορά την εβδομάδα) και «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» 28 ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις ημέρες.
Στους μαθητευόμενους παρέχεται αμοιβή που ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομισθίου και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για το διάστημα του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας».
Οι απόφοιτοι του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας λαμβάνουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι διοργανωτές δεν θεώρησαν σημαντικό να καλέσουν τους Βουλευτές του Νομού που εργάστηκαν για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και στήριξαν ενεργά τη μαθητεία στα ΕΠΑΛ.