PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

15 Φεβρουαρίου, 2018

29χρονος συνελήφθη άμεσα από προστρέξαντες αστυνομικούς, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ η 45χρονη κατάφερε να διαφύγει.


Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στη Χαλκίδα, ο οποίος προσπάθησε να εξαπατήσει ηλικιωμένη και να της αποσπάσει χρηματικό ποσό, με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του υιού της

Αναζητούνται (2) συνεργοί του, μια 45χρονη ημεδαπή και μία ακόμη γυναίκα, τα στοιχειά ταυτότητας της οποίας διερευνώνται

Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) απάτες και (1) κλοπή, σε περιοχές της Χαλκίδας

Ο 29χρονος δρώντας είτε μόνος του, είτε με τις συνεργούς του, προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, προκειμένου να καταφέρει να τους αποσπάσει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας και το οποίο, όπως προέκυψε, είχε υπεξαιρεθεί από εταιρεία που εδρεύει σε περιοχή των Αθηνών


Συνελήφθη, χθες (13-02-2018) το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για διάπραξη κλοπής.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται επιπλέον δύο (2) συνεργοί του, μία 45χρονη ημεδαπή και μία ακόμη γυναίκα, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο 29χρονος μαζί με την 45χρονη, προσέγγισαν πλησίον της οικίας της, 73χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι ο 29χρονος είναι λογιστής του υιού της, προσπάθησαν να της αποσπάσουν χρηματικό
ποσό για την πληρωμή παράβολου, πλην όμως η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την σε βάρος της απάτης και ειδοποίησε τον υιό της.

Ο 29χρονος συνελήφθη άμεσα από προστρέξαντες αστυνομικούς, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ η 45χρονη κατάφερε να διαφύγει.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) υποθέσεις απατών και μία περίπτωση κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 07-07-2017 έως 22-01-2018, σε περιοχές της Χαλκίδας.

Ειδικότερα, ο 29χρονος δρώντας είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή, κατά περίπτωση, των δύο (2) συνεργών του, προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, προκειμένου να καταφέρει να τους αποσπάσει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος ενέχεται σε:

Απάτη σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, όπου κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και διάφορα κοσμήματα, ενώ επιπλέον αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από την οικία της κόρης της, η οποία βρίσκεται στον επάνω όροφο, κοσμήματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ.

Απάτη σε βάρος 84χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την με τη βοήθεια της 45χρονης, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (160) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Απάτη σε βάρος 72χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την με τη βοήθεια της έτερης συνεργού του, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ.

Απάτη σε βάρος 81χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την ομοίως με τη βοήθεια της έτερης συνεργού του, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας και το οποίο, όπως προέκυψε, είχε υπεξαιρεθεί από εταιρεία που εδρεύει σε περιοχή των Αθηνών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Τέλος, σημειώνεται ότι με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, έχουν προγραμματιστεί τον τρέχοντα μήνα και πραγματοποιούνται σε όλους του Νομούς της Περιφέρειας, διαλέξεις σε ηλικιωμένους, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή θωράκισής τους, έναντι του φαινομένου των απατών και των κλοπών.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται διαλέξεις σε Κ.Α.Π.Η. και λοιπούς χώρους των Νομών, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες «στόχοι», για το πώς οι δράστες μετέρχονται συγκεκριμένων μεθόδων (εμφανιζόμενοι ως Δημόσιοι υπάλληλοι ή γνωστοί συγγενικών τους προσώπων κ.λ.π.) και καταφέρνουν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν κυρίως χρηματικά ποσά, καθώς επίσης και να γνωρίσουν όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προφύλαξής τους.