PSS

26 Φεβρουαρίου, 2018

Την Δευτέρα 26-02-2018 πραγματοποιήθηκε Παράδοση Παραλαβή της Διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Την Δευτέρα 26-02-2018 πραγματοποιήθηκε Παράδοση Παραλαβή της Διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας από τον Πλωτάρχη Λ.Σ. ΜΑΡΙΝΗ Θεοφάνη στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΒΕΤΣΙΚΑ Ευθύμιο παρουσία απάντων των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας. 

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΕΤΣΙΚΑΣ Ευθύμιος επισήμανε :
«Σχεδόν μετά από 19 έτη υπηρεσιακής θητείας ως Προϊστάμενος Πλωτού ΠΛΣ-139 Λ/Χ Σάμου, ως Υποδιοικητής στο VTS/ΚΛ Ραφήνας και περίπου μετά από 1,5 χρόνο ως Λιμενάρχης Κύμης, ευχαριστώντας ακόμα μια φορά το Θεό για ότι μέχρι σήμερα μου χάρισε, αναλαμβάνω με χαρά και συγκίνηση, τα καθήκοντα του Κεντρικού Λιμενάρχη Χαλκίδας, τιμή μεγάλη για έναν Αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος.
Έχοντας βαθιά συναίσθηση του υπηρεσιακού βάρους και της ευθύνης, της θέσεως, αλλά και του μεγάλου έργου που αόκνως οφείλει να επιτελεί ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής, του λιμένος της Χαλκίδας, δεσμεύομαι προς όλους σας ότι θα καταβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου.
Πρωτίστως θέλω να εκφράσω τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες μου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν τοποθετώντας με στο τιμόνι ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων Κεντρικών Λιμεναρχείων της Πατρίδας μας. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να δικαιώσω την επιλογή τους.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους, με τους οποίους συνυπηρέτησα μέχρι σήμερα, υφισταμένους και προϊσταμένους μου, για τους σπόρους αγάπης, συνεργασίας, συναδελφικότητας και βοηθείας που έσπειραν στην διάρκεια της σταδιοδρομίας μου καθώς, σε αυτούς οφείλω τους καρπούς που απολαμβάνω μέχρι και σήμερα.
Ιδιαίτερα εκφράζω τις θερμότερες μου ευχές για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον απερχόμενο Κεντρικό Λιμενάρχη Χαλκίδας, Αρχιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος ΘΕΟΦΙΛΟΥ Αντρέα, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του σήμερα, ειλικρινείς ευχές να τον ακολουθούν στα νέα του καθήκοντα ως Κεντρικού Λιμενάρχη του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας τον Πειραιά . Έχετε δώσει όλες σας τις δυνάμεις στο Λιμενικό Σώμα κατά τα εν ενεργεία χρόνια της πλούσιας καριέρας σας και αποτελείτε ζωντανό κομμάτι της ένδοξης ιστορίας του Σώματος. Αρχιπλοίαρχε Λ.Σ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ Αντρέα θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστώ ξεχωριστά για την άριστη συνεργασία, διαβεβαιώνοντάς σας ότι οι πολύτιμες γνώσεις και η εμπειρία σας αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.
Στον Πλωτάρχη ΛΣ Μαρίνη Θεοφάνη ο οποίος παρέλαβε προσωρινά χρέη Κεντρικού Λιμενάρχη και πλέον από την θέση του Υπολιμενάρχη θα είμαστε μαζί στον ηγεσία του Κεντρικού λιμεναρχείου Χαλκίδας εκφράζω τις θερμότερες μου ευχές για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεργαστούμε άψογα και θα φέρουμε εις πέρας την αποστολή την οποία μας ανέθεσε η Φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες του Κεντρικού Λιμεναρχείου και προσωπικό του Πλοηγικού Σταθμού Χαλκίδας, επιτελείτε ένα έργο για το οποίο πρέπει να νιώθετε όχι μόνο υπερήφανοι, αλλά και σπουδαίοι. Πρέπει να νιώθετε έτσι, διότι με τις αξιέπαινες προσπάθειές σας, επί 24ώρου βάσεως, 365 ημέρες το χρόνο, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, πράττετε στο ακέραιο το καθήκον σας προς την Πολιτεία και φέρνετε σε πέρας το έργο που σας έχει ανατεθεί. Τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η χώρα και κάθε ένας από μας χωριστά, σας καλώ να
παραμείνετε ψύχραιμοι και αξιοπρεπείς και να συνεχίσετε ως επαγγελματίες να πράττετε το καθήκον σας, όπως μέχρι σήμερα κάνετε. Θα είμαι δίπλα σας ως συνάδελφος και συνεργάτης σε κάθε υπηρεσιακό ή και προσωπικό εφόσον το επιθυμείτε, θέμα. Επιθυμία μου είναι η τήρηση και εφαρμογή όλων όσων αναφέραμε στον όρκο που δώσαμε προς την Πολιτεία, ενώπιον του Θεού, με γνώμονα πάντα, το σεβασμό και την προστασία των ανθρώπινων αξιών, καθώς αυτό αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης και δημοκρατικής Πολιτείας.
Αρχή μου είναι «το διοικείν διά του παραδείγματος». Πιστεύω στην έννοια «σύνολο-ομάδα» και όχι σε μονάδες, που αν και ενίοτε ικανές, παραμένουν μονάδες. Ως συνάδελφος και συνεργάτης σας, ζητώ την στήριξή σας. Η κοινή μας δέσμευση προς την Πολιτεία, αλλά και η κοινή μας υπηρεσιακή πορεία, να είστε σίγουροι ότι από πλευράς μου, θα εμπλουτισθεί με συναδελφική αλληλεγγύη, συνεργασία, εμπιστοσύνη και προσήνεια. Ζητώ όμως παράλληλα από σας, αφενός την συνεργασία σας για την πραγματοποίηση κάθε στόχου που θα θέσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, αφετέρου, τα λόγια, το ήθος και οι πράξεις σας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας, να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Συνάδελφοι, το όραμα, ο αλτρουισμός και η πειθαρχία αποτελούν τις σημαντικότερες αρετές του ενστόλου. Να θυμάστε πάντα ότι η πίστη σε ιδανικά και αξίες, το ήθος, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, η εργατικότητα, η ευρύτητα αντίληψης, ο σεβασμός προς τον πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνδυασμό με την ακεραιότητα του χαρακτήρα σας , μας οδηγούν να πράττουμε ενσυνείδητα το καθήκον μας, να πράττουμε το σωστό, τοποθετώντας πολλές φορές τον εαυτό μας στο επίπεδο εκείνων που μας ακούνε, μας βλέπουν και μας κρίνουν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Πολίτη.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι με αίσθημα ευθύνης, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, παρά τα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας, θέτοντας πολλές φορές τις οικογενειακές στιγμές και τις μικρές προσωπικές απολαύσεις, σε δεύτερη μοίρα, θα συνεχίσετε να επιτελείτε το καθήκον σας στο μέγιστο βαθμό.
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου προς άπαντες τους παραβρισκόμενους, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι, η Υπηρεσία της οποίας αναλαμβάνω τη Διοίκηση σήμερα, θα συνεχίσει με την ίδια ένταση, να παράγει έργο, ως κρίκος μιας αλυσίδας, η κίνηση της οποίας σκοπό έχει την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του Λιμένος και κατ΄ επέκταση της ίδιας της πόλης της Χαλκίδας.
Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω για την παρουσία τους τα εν ενεργεία καθώς και τα εν αποστρατεία Στελέχη του Λιμενικού Σώματος, υπενθυμίζοντας τους άρρηκτους δεσμούς που μας ενώνουν, δεσμούς που βασίζονται σε αρχές και ηθικές αξίες οι οποίες για δεκαετίες, μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Να τους παρακαλέσω δε, να μην θεωρούν άσκοπη ή άνευ λόγου, την τυχόν επικοινωνία τους μαζί μου ή επίσκεψή τους, στο γραφείο μου, καθώς και μόνο η συζήτηση μαζί τους, θα είναι για μένα διδασκαλία.
Προς τους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, απευθύνω την παράκληση, να μας κρίνουν με δικαιοσύνη, ειλικρίνεια αλλά και αυστηρότητα, ώστε να θριαμβεύει πάντα η αλήθεια. Η καλοπροαίρετη κριτική τους, στοιχείο απαραίτητο σε μια δημοκρατική χώρα, να είναι σίγουροι ότι θα λαμβάνεται υπόψη. Ως Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας σας γνωρίζουμε ότι το αρμόδιο τμήμα Εθιμοτυπίας, θα σας ενημερώνει για τις δράσεις της Υπηρεσίας μας και έτσι ευελπιστούμε στην άριστη συνεργασία μας ως προς την ενημέρωση των πολιτών τις Χαλκίδας και όχι μόνο.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι εμείς ευτυχούμε να υπηρετούμε στο Λιμενικό Σώμα, εν καιρώ ειρήνης. Παρά ταύτα όμως και εν ειρήνη, υπήρξαν συνάδελφοι οι οποίοι έφθασαν στο απόγειο της προσφοράς, έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στις Λιμενικές Αρχές όπου υπηρετούσαν και για το λόγο αυτό πρέπει πάντα να τους μνημονεύουμε.
O Κεντρικός Λιμενάρχης
Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. 
Ευθύμιος Δημ. Βέτσικας