PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

15 Φεβρουαρίου, 2018

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2018


Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2018
«τόσο μοναδικό, τόσο κοντά»
Η Χαλκίδα φοράει τα αποκριάτικα της και σας προσκαλεί και φέτος στο μοναδικό θαλασσινό καρναβάλι της χώρας!

Το Σάββατο 17/2 και ώρα 16:00, ξεκινά η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και μέσω των οδών Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγ. Γοβιού, καταλήγει στην παραλία της Χαλκίδας.
Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εδώ, τη σκυτάλη παίρνει η «Λευκή Νύχτα», (ώρα 20:00) όπου στους εμπορικούς δρόμους της πόλης θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με μοναδικές προσφορές μέχρι αργά το βράδυ, με πολλά κεράσματα, παρέλαση τυμπανιστών και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Οι μουσικές σκηνές ποικίλουν και είναι διάσπαρτες σε όλο το εμπορικό μέτωπο. Συγκεκριμένα: Ορχήστρα Λαϊκής μουσικής στην Κριεζώτου & Αβάντων, DJ Party στον Αγ.Νικόλαο (Αβάντων), Μπάντες με Disco, funky, latin κλπ στην Αβάντων & Τσιριγώτη, Κρητική ορχήστρα, χοροί και κεράσματα με το Συλ. Κρητών «Ο Ψηλορείτης», στο τέλος του πεζόδρομου της Αβάντων ….και πολλές άλλες μικρές μουσικές σκηνές διάσπαρτες στα στενάκια της πόλης.

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 18/2 το πρόγραμμα ξεκινά με παιδικό πάρτι και μουσικοθεατρικά δρώμενα για τα παιδιά στις 11:30 πμ, στον στεγασμένο χώρο της πλατείας Αγ. Νικολάου που περιλαμβάνει: τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΧΑΝΑ ΖΟΟ», κατασκευές, μάσκες κλπ από τους καθηγητές του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας και δημιουργική απασχόληση, face paiting, κατασκευές από το Κεν. Δημ. Απασχ/σης «Η Αγκαλίτσα μου».

Στη συνέχεια η διασκέδαση μεταφέρεται στο παραλιακό μέτωπο, με μουσικές παρουσιάσεις (Φιλαρμονική, batala-τυμπανιστές, Καποεϊρα κλπ), με χορό, dj party,
δραστηριότητες στη θάλασσα μέχρι το βράδυ, οπότε και το μοναδικό θέαμα της τελετής λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού στην παραλία της Χαλκίδας, υπόσχεται να σας μαγέψει.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ – Ώρα έναρξης 18:30
Με θέμα της τελετής λήξης «Το Χρονικό της Τροίας», ένα γεγονός που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της περιοχής, την Αυλίδα και την έναρξη του Τρωικού Πολέμου, η Χαλκίδα σας περιμένει σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό το Βράδυ της Κυριακής. Σε ένα ρόλο έκπληξη, η εναέρια χορευτής Κατερίνα Σολδάτου θα εμφανιστεί πραγματικά εξ ουρανού!
Τα σκηνικά μας εφέτος δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της Προβλήτας Γλάρος όπου ορθώνονται τα τείχη της Τροίας και η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.), αλλά εκτείνονται στην Παλαιά Γέφυρα με το παλάτι του Μενελάου, μέχρι και το στρογγυλό σε υπερθαλάσσιες κατασκευές, για τις σκηνές του Γάμου (Πηλέα-Θέτιδας), του Μαντείου και του Βωμού για τη θυσία της Ιφιγένειας.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Την Καθαρά Δευτέρα 19/2 και από ώρα 11:00, στη Χαλκίδα, καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χαλκιδέων: Ν. Αρτάκη (Λιμάνι), Παραλία Αυλίδας, Δροσιά (Παναγίτσα-Λιμανάκι) και Λευκαντί Βασιλικού, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή, με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί

Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλκιδέων, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας-ΔΟΑΠΠΕΧ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ (Υπουργείο Τουρισμού), σε συνεργασία του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας-ΟΛΝΕ και των Ναυπηγείων Χαλκίδας Α.Ε.