PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

19 Ιανουαρίου, 2018

«Πολλοί εργαζόμενοι έχασαν την εργασία τους και ειδικά νέοι επιστήμονες»


Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Πολλοί εργαζόμενοι έχασαν την εργασία τους και ειδικά νέοι επιστήμονες»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την εφαρμογή της οδηγίας των επαγγελματικών προσόντων και η ανάγκη μεταρρύθμισης των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, η οικονομική κρίση, η οποία εδώ και πολλά χρόνια μαστίζει την Ευρώπη, και κυρίως την Ελλάδα, έχει επηρεάσει σημαντικά την ομαλή άσκηση πολλών επαγγελμάτων.
Μεγάλος αριθμός από αυτά έχουν εγκαταλειφθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφανίσεως, πολλοί εργαζόμενοι έχουν χάσει την εργασία τους και ειδικά οι νέοι επιστήμονες, όταν κατορθώσουν επιτέλους να βρουν εργασία, αυτή συνήθως δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της επιστήμης τους. Αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να βρεθεί λύση. Πρέπει οι νέοι να αποκτήσουν τα απαιτούμενα προσόντα για να ασκήσουν κάποια επαγγέλματα, κυρίως τα νομοθετικώς προστατευόμενα επαγγέλματα, πρέπει να αποκτήσουν την εμπειρία και τις δεξιότητες και όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν ευθύνη και αρμοδιότητα του κάθε κράτους. Διότι είναι το κράτος που γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και πώς πρέπει να τα επιλύσει. Στη συνέχεια, το κάθε κράτος, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο το οποίο θα μπορεί στη συνέχεια να τεθεί σε εφαρμογή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.