PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

19 Ιανουαρίου, 2018

«Δρακόντειες ποινές στην σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και παιδιών»


Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Δρακόντειες ποινές στην σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και παιδιών»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την καταπολέμηση της εμπορίας γυναικών και κοριτσιών για σκοπούς σεξουαλικής και εργασιακής εκμετάλλευσης στην ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση ανθρώπων και κυρίως γυναικών και κοριτσιών αποτελεί μια πραγματικότητα η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα αλλά, δυστυχώς, στην εποχή μας έχει προσλάβει μορφή επικερδούς οικονομικής δραστηριότητας.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί στίγμα για τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη αλλά και άλλες χώρες, να λάβει δραστικά μέτρα ούτως ώστε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, αρχικώς μεν να περιοριστεί, στο τέλος δε να εξαλειφθεί. Δεν αρκεί μόνο να επικαλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση τα άρθρα 5 και 31 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται η δουλεία και η καταναγκαστική εργασία και αναγνωρίζεται στους εργαζόμενους το δικαίωμα σε δίκαιη προσφορά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Πρέπει να εφαρμοστούν αυστηροί έλεγχοι στις χώρες εκείνες στις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα σεξουαλικής και εργασιακής εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών και, παράλληλα, να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη δράση των δουλεμπόρων και των σωματεμπόρων. Τέλος, πρέπει να θεσπιστούν αυστηρές νομοθετικές διατάξεις, με τις οποίες να επιβάλλονται δρακόντειες ποινές σε όσους δρουν κατά τον αδίστακτο και απαράδεκτο αυτόν τρόπο.