PSS

28 Ιανουαρίου, 2018

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, καθώς και από την επίσκεψη του Υπουργού στους χώρους της Έκθεσης.

 Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, καθώς και από την επίσκεψη του Υπουργού στους χώρους της Έκθεσης. 

Χαιρετισμός Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Βαγγέλη Αποστόλου
στα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ
(26-29 Ιανουαρίου 2018, Κέντρο Ξιφασκίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ)


«Κυρίες και κύριοι
Φίλες και φίλοι
Με μεγάλη χαρά σας ξαναβρίσκω και φέτος σε τούτη την Έκθεση, που έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στο χώρο της αγροδιατροφής.

Μια Έκθεση που ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσης και κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός με εκατοντάδες εκθέτες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα της τύχης αλλά της συστηματικής και επίμονης δουλειάς παραγωγών, επιχειρηματιών και φορέων.
Της δικής σας δουλειάς!!

Θέλω λοιπόν να δώσω εξαρχής συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες εκθέτες και να καλωσορίσω όλους εσάς που συμμετέχετε με τον ένα ή άλλο τρόπο, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι:
· Η αγροδιατροφική παραγωγή και επιχειρηματικότητα δίνουν δυναμικό παρών στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
· Ότι η ελληνική ύπαιθρος αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της, και παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της αγοράς και τις διατροφικές ανάγκες και αξιώσεις του σύγχρονου κόσμου.

Θα περίμενε κανείς ότι μέσα σε όλα αυτά που περνάει ο κόσμος η αναζήτηση της διατροφικής ποιότητας θα έρχονταν σε δεύτερη μοίρα.
Όμως εκείνο που διαπιστώνουμε είναι μια αναπτυσσόμενη κουλτούρα γύρω από τη υγιεινή διατροφή και την κατανόηση ότι η γαστρονομία έχει ενταχθεί με σοβαρότητα στην λειτουργία της οικονομίας.
Ο πρωτογενής τομέας, η γη και η διατροφή στην πατρίδα μας, έχουν μνήμη, έχουν πολιτισμό, έχουν παράδοση, έχουν ταυτότητα. Την ταυτότητα αυτή πρέπει με κάθε τρόπο να την αναδείξουμε και να την καταστήσουμε πλεονέκτημα με όρους οικονομίας της αγοράς.

Όλα αυτά τα χρόνια οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα της Ελλάδας έδειξαν αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά και αντιλήφθηκαν ότι παράλληλα με τον τουρισμό που αναπτυσσόταν έπρεπε να αξιοποιηθεί σωστά και η γη.

Επιτρέψτε μου να σταθώ για λίγο στην Περιφέρειά μου, την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, που στην παρούσα έκθεση είναι τιμώμενη περιοχή. Οι παραγωγοί της Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των αγορών και δεν λιποψύχησαν στον διεθνή ανταγωνισμό.
Αντιληφθήκαν με τον καλύτερο τρόπο τον πυρήνα των σύγχρονων αγροδιατροφικών αξιώσεων που λέει ότι η υγιεινή διατροφή βρίσκεται στα προϊόντα με μνήμη, ότι στον αγροδιατροφικό τομέα η παράδοση με σύγχρονους όρους είναι το μέλλον και όχι το παρελθόν.

Φίλες και φίλοι,

Χωρίς το παραμικρό στοιχείο έπαρσης και με πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας, μπορώ να πω ότι στα τρία χρόνια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουμε επιλύσει προβλήματα δεκαετιών και έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας ότι είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον παραγωγικό και επιχειρηματικό κόσμο στον αγροτικό τομέα.
Με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε κοντά σας και στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, ώστε αυτά τα πολύτιμα προϊόντα που έχετε στα χέρια σας να βρουν στην αγορά την τύχη που τους πρέπει και τους αξίζει.

Ήδη για τη φετινή χρονιά έχουμε διασφαλίσει 179 εκατ. Ευρώ για την προβολή και προώθηση των τροφίμων.
Εμείς πιστεύουμε και θέλουμε να το κάνουμε κοινή συνείδηση, ότι η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης και προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να παράξουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξης σας..

Εύχομαι λοιπόν σε όλους, διοργανωτές, εκθέτες παραγωγούς, επιχειρηματίες και επισκέπτες, να περάσετε καλά, ο καθένας να κάνει τη δουλειά του όσο πιο καλά μπορεί, και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε, να δρομολογήσουμε, να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε εκείνα που θα μας επιτρέψουν να δούμε την καθημερινή ζωή πιο αισιόδοξα, και η έκθεση αυτή να γίνει ένα σταθερό θεσμικό εργαλείο στην προβολή και ανάδειξη των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Να είστε όλοι καλά.».