PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

06 Ιανουαρίου, 2018

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 2018

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 2018







Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Χαλκίδος, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018. Σύμμαχος εφέτος υπήρξε και ο καλός καιρός, ο οποίος επέτρεψε σε αναρίθμητους ανθρώπους να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες που τελέσθηκαν στους Ιερούς Ναούς της Πόλεως, όπως και σε πολλούς Χαλκιδείς, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, να παρευρεθούν και στην Τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Παραλία Χαλκίδος.
Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε ο κατάμεστος από χριστιανούς, μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, στην Παραλία της Χαλκίδος, όπου ο Όρθρος της Εορτής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκαν, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, των Ιεροκηρύκων Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη και Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, των Εφημερίων του Ι. Ναού Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα, ενώ καθήκοντα Τελετάρχου εξετέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ξεκίνησε η ιερά Λιτανεία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδεών με Αρχιμουσικό τον κ. Πέτρο Πρόκο και με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και πλήθους πιστού Λαού του Θεού, κατευθύνθηκε στην Παραλία, στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Χαλκίδος.
Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Ιερός Κλήρος, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο εορτάζων Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος για την Τελετή της ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και τον Αγιασμό των υδάτων, ενώ οι λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών μεταξύ των οποίων τέως Υπουργοί και Βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι λοιποί ανήκοντες στις Στρατιωτικές, Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές κατευθύνθηκαν και έλαβαν θέση στην προετοιμασμένη εξέδρα μπροστά από το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της Πόλεως, ενώ όλη την παραλία της Χαλκίδος είχε κατακλύσει το πλήθος των ευσεβών πιστών.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου και την Δέηση που ανεπέμφθη, ο Σεβασμιώτατος έψαλλε το τροπάριο των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...» και δεκαπέντε κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα και το Σταυρό ανέσυρε ο φοιτητής κ. Χρήστος Μπόνιας, ο οποίος παρέλαβε από τον Σεβασμιώτατο ένα χρυσό Σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι δεκατέσσερις κολυμβητές από ένα ασημένιο Σταυρό.
Στις εόρτιες ευχές, τις οποίες απηύθυνε προς τα πλήθη των πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι ο Χριστός είναι η μοναδική ελπίδα του κόσμου, ο Θεός που έγινε άνθρωπος και ο μόνος που δεν θα μας απογοητεύσει ποτε!
Μετά την έξοδο όλων από το πλωτό σκάφος, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον Δήμαρχο κ. Παγώνη Δοχείο του Αγιασμού για το Υδραγωγείο της Πόλεως και στη συνέχεια η Λιτανευτική Πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και έγινε η Απόλυση. Κατά την διάρκεια της Λιτανείας, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, που έχει γίνει παράδοση πλέον στον Τόπο μας, πολλά παιδάκια, αλλά και να τρέχουν προς τον Σεβασμιώτατο για να ασπαστούν τον Τίμιο Σταυρό.
Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα οι Ιεροψάλτες του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, μαζί με τα εκλεκτά μέλη των βυζαντινών χορών τους.


















 ΑΔΟΞΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ. 

 ΖΕΣΤΗ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ !!!! ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΕΦΕΤΟΣ !!!!!
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 2018

ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΦΩΤΟΣ

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ EVRIPOS TV

ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αυτό το άλμπουμ εχει    200 FOTOS
 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..........

EVRIPOS TV 
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
///////////////
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.












































 Η EVRIPOS TV 
ΠΑΝΤΑ 
ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
















































 Η EVRIPOS TV 
ΠΑΝΤΑ 
ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
















































































 Η EVRIPOS TV 
ΠΑΝΤΑ 
ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.













EVRIPOS TV 
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
///////////////
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.